Crypto winter: wat nu?

crypto winter

De cryptocurrency markt heeft de afgelopen maanden een aantal moeilijke tijden gehad. De prijzen zijn gedaald, sommige projecten zijn gestopt en er is veel onzekerheid over de toekomst. Maar wat betekent dit precies voor investeerders in cryptocurrency’s? In dit artikel lees je alles over de crypto winter.

Wat is crypto winter?

Crypto winter is een term die in de wereld van cryptocurrency’s wordt gebruikt om de periode aan te duiden waarin de prijzen van cryptocurrency’s sterk dalen. Het is een analoog aan de financiële crisis van 2008, die ook bekendstond als de kredietcrisis of de subprime-crisis. De term werd voor het eerst gebruikt door investeerder Tim Draper in november 2018 tijdens een interview met Bloomberg.

crypto winter

De oorzaken van crypto winter

De cryptomarkt heeft te maken met een aantal uitdagingen, waaronder dalende prijzen, toenemende regulering en het verlies van vertrouwen van beleggers. Dit alles heeft geleid tot wat bekendstaat als ‘crypto winter’.

Gevolgen van crypto winter

Crypto winter is een term die wordt gebruikt om de huidige marktomstandigheden in de cryptocurrency-industrie aan te duiden. Er zijn verschillende opinies over waarom de prijzen van cryptomunten zo hard zijn gedaald, maar er is geen twijfel over dat het een moeilijke tijd is voor bedrijven en investeerders in de sector.

Een van de grootste gevolgen van de crypto winter is dat bedrijven moeite hebben om te overleven. Veel bedrijven die actief waren in de sector tijdens de bull market van 2017 hebben hun activiteiten moeten staken of zelfs failliet gaan. Dit komt omdat ze afhankelijk waren van hoge cryptoprijzen om winst te maken of hun projecten te financieren. Nu de prijzen laag zijn, hebben veel bedrijven simpelweg niet genoeg geld om verder te gaan met hun werkzaamheden.

Hoe lang duurt crypto winter?

Crypto winter duurt ongeveer 3 maanden. In deze tijd zijn er minder handelaren actief en daalt de prijs van Bitcoin. Dit komt doordat investeerders minder interesse hebben in cryptocurrency’s als er geen winst wordt gemaakt. De laatste keer dat crypto winter was, was in 2018 en toen duurde het ongeveer 3 maanden voordat de prijzen weer begonnen te stijgen.

Wat kun je doen tijdens crypto winter?

In de huidige crypto winter is het belangrijk om je geest sterker te maken dan ooit. Het is een uitgelezen kans om na te denken over wat je wilt bereiken in de toekomst en er hard aan te werken. Hieronder staan ​​enkele dingen die je kunt doen tijdens de crypto winter:

1. Bepaal je doelen

Wat wil je bereiken met cryptocurrency’s? Wil je investeren voor de lange termijn of handel je voor korte winsten? Stel jezelf deze vragen en bepaal vervolgens welke strategieën het beste bij je passen.

2. Onderzoek verschillende projecten

Cryptocurrency’s zijn nog steeds een jong en snelgroeiend marktsegment. Er zijn veel projecten die interessant zijn om in te investeren, maar niet alle projecten zullen slagen. Wees selectief in welke projecten je ondersteunt en investeer alleen in bedrijven waarvan je denkt dat ze succesvol zullen worden.

3. Neem de tijd om te leren

Cryptocurrency is een complex onderwerp en het kan moeilijk zijn om alles te begrijpen. Maar als je de tijd neemt om het echt te leren, zul je beter begrijpen hoe alles werkt. Er zijn veel bronnen beschikbaar, dus gebruik ze!

4. Zorg ervoor dat je portefeuille veilig is

Veel mensen verliezen hun cryptocurrency’s door hacking of fraude. Zorg ervoor dat je portefeuille goed is beveiligd en gebruik alleen vertrouwde wallets. Als je gaat handelen, gebruik dan een betrouwbare exchange.

5. Wees geduldig

Cryptocurrency is nog steeds een relatief jonge markt en er zullen nog veel ups en downs komen. Wees geduldig en investeer alleen in projecten waarvan je denkt dat ze succesvol zullen zijn op de lange termijn.

Wil je meer weten over crypto winter? Klik dan op de website van Business2community!