Doe je voordeel met een online boekhouder bij Finovion

Indien je te maken hebt met een administratie, dan is het van groot belang dat je deze ook op orde houdt. Dat op orde houden is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zelfs als je er de tijd voor had en er echt even een dag mee bezig kon, dan is het nog altijd een specialistische taak waar je de nodige kennis en expertise voor nodig hebt. Het is niet voor niets dat menig ondernemer in zijn of haar jongere jaren een onvoldoende scoorde op het vak ‘boekouden’. Het is niet per se heel moeilijk, maar het is typisch zo’n taak waar het gaat om de kleinste details. Onvoldoendes op de middelbare school of je vervolgopleiding ontstaan dan ook vaak door slordigheden. Een accountant is iemand die plezier haalt uit het nauwkeurig uitpluizen van de boekhouding. Maar die nauwkeurigheid is niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt om een hele specifieke bijna autistische mindset waarbij iemand bijna obsessief is voor wat betreft de kleinste details. Ieder cijfer en elke komma is van belang. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Het punt is ook dat een boekhouding een organisch geheel vormt dat constant verandert en waarbij de cijfers in kolom X impact hebben op de cijfers in kolom Y. Een foutje in 1 gebied van de administratie kan dan ook een flinke impact hebben op andere gebieden. Die andere gebieden hebben vervolgens weer impact op keuzes die je maakt en die keuzes hebben ook weer impact op het hele succes van je onderneming. Het is wat dat betreft dan ook goed om gewoon even te kijken naar alle mogelijkheden die je hebt met een online boekhouding. Om foutjes te voorkomen en ook niet heel veel tijd te verliezen, kun je de boekhouding namelijk ook uitbesteden. Dat kun je doen door in gesprek te gaan met een boekhouder, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met een online boekhouder. In plaats van een boekhouder die jouw administratie overneemt, geef je de cijfers door aan boekhoudsoftware. Je houdt hierdoor zelf de volledige controle over je boekhouding, maar omdat je online gaat boekhouden met professionele software, doet de software uiteindelijk al het rekenwerk. Dat betekent dat de software ook aan de slag kan gaan met al die kleinere details die jezelf wellicht snel over het hoofd ziet. Via de online boekhouder combineer je het beste van twee werelden, want je houdt de controle en je hebt toch ook een soort expert die met je boekhouding aan de slag gaat. Maar omdat het een online boekhouder betreft, bespaar je natuurlijk wel gewoon flink op de kosten. 

Kijk snel op de website van finovion.nl voor informatie over de online boekhouder

Mocht je meer willen weten over de online boekhouder dan kun je alvast een kijkje nemen op de website van finovion.nl. Hier lees je meer over de software die je kunt gebruiken voor de online boekhouder en je leest ook meer over de manieren waarop finovion je kan helpen met de boekhouding. 

Neem contact op met finovion

Mocht je meer hulp nodig hebben dan alleen een online boekhouder, dan kun je contact opnemen met finovion. Je kunt een beroep doen op finovion voor verschillende diensten zoals: 

  • Salarisadministratie
  • Belastingaangifte
  • Fiscaal Advies