Tips voor het verhuren van je vakantiehuisje

recreatiewoning financieren hypotheek

 Als je een vakantiehuis wilt verhuren en op de markt wilt brengen, moet je scherp blijven en met de tijd meegaan. We hebben een paar kleine, maar fijne tips om uw vakantieappartement of recreatiewoning geschikt te maken voor de concurrentie en de maximale bezetting te verhogen. Met deze tips verhoog je het rendement van een vakantiewoning en is de recreatiewoning financieren hypotheek geen probleem.

recreatiewoning financieren hypotheek

Geef je gasten een vriendelijke ontvangst

Een warm en vriendelijk onthaal van de vakantiegasten hoort natuurlijk bij een goede eerste indruk. Als je geen receptie of medewerker hebt, moet je het gewoon zelf doen. Een vriendelijke glimlach, een vriendelijke begroeting en hulp bij het dragen van uw bagage zijn tegenwoordig vanzelfsprekend. Als je meer van het sociale type bent, bied je gasten dan iets te drinken aan, kijk of ze een goede reis hebben gehad en vraag naar hun vakantieplannen zonder opdringerig te zijn.

Wie frequent gasten heeft, merkt snel op wie liever wat rust wil en graag een klein maar fijn praatje heeft. De eerste indruk is vaak de beste indruk en op die manier kun je ook snel aftasten wat voor een gasten je in huis haalt.

Zet bij aankomst van nieuwe gasten een flesje (lokale) wijn klaar voor de gasten – Gratis van het huis. Dit zijn de kosten niet maar wordt vaak hartelijk in ontvangt genomen. Zorg ervoor dat er in het begin in ieder geval een paar kleine lekkernijen zijn. Bijvoorbeeld een paar appels uit eigen tuin, of een regionale delicatesse. Dat verhoogd de kans op een goede review met zeker 50%

Alleen een schoon appartement is een mooi appartement

Ja, de eerste indruk telt! En de eerste indruk bij het betreden van een vakantieappartement is de kwestie van netheid. Wie spaart voor een vakantie in een vakantiehuis met het gezin en uitkijkt naar een aangenaam verblijf in een gezellige privé-accommodatie, wil natuurlijk ook een hygiënische badkamer, een schone keuken en een opgemaakt bed.

Natuurlijk, het is niet altijd gemakkelijk. Vooral tijdens het hoogseizoen, wanneer de vakantiegasten om de beurt wisselen, is het voor verhuurders niet altijd gemakkelijk om een constante standaard te handhaven. Toch moet je geen compromissen sluiten als het om reinheid gaat. Als tegen de verwachting in de volgende gasten een paar uur eerder arriveren en vragen of ze mogen intrekken in het vakantieappartement of vakantiehuis. Dan wijs ze je er vriendelijk op dat je ook in hun belang niet van je normen kunt afwijken.

Zelfs gasten die beweren dat niet alles klinisch schoon hoeft te zijn om een paar uur eerder uit te kunnen pakken, zijn uiteindelijk soms een beetje teleurgesteld of ontevreden. Omdat ze hier en daar last hebben van stof, kruimels of vlekken. Dus hou je taai, wijs erop dat een grondig schoongemaakte accommodatie voor jouw het boegbeeld is van een aan te bevelen vakantiehuis en ga aan de slag of laat het doen.

Laat je de schoonmaak van de vakantiewoning over aan iemand anders of een schoonmaakster, kijk dan even of alles al gedaan is. We raden een korte checklist aan om af te vinken – zodat er niets wordt vergeten. Met deze tips verhoog je indirect het rendement van je vakantiewoning en is een eventuele recreatiewoning financieren hypotheek geen enkel probleem.