Wanneer moet je een incassobureau inschakelen?

Incassobureau inschakelen

Wanneer moet je een incassobureau inschakelen? Deze vraag is mij afgelopen week gesteld en ik moet bekennen dat ik hier geen direct antwoord op kon geven. Als ik ergens geen antwoord op kan geven, dan ga ik op onderzoek uit totdat ik het heb gevonden. Zo ook nu dus!

Incassobureau inschakelen

Deze zoektocht op het internet voortgezet

Ik wilde niets liever dan hier zo spoedig antwoord op te kunnen geven. Dit omdat een collega ondernemer van mij te maken heeft met een klant die zijn rekening niet betaald. Wat hier de precieze reden vanaf is dat de betaling achterblijft weet ik niet. Ik snap overigens wel goed dat het erg vervelend is als jouw bedrijf wel doorgaat, alleen een wanbetaler die de motivatie naar beneden kan halen.

Incassobureau inschakelen

Goede resultaten behaald

Om even terug te komen op mijn vraag wanneer je een incassobureau moet inschakelen. Als een bedrijf de betaling achterwegen laat, dan kun je in feite al direct na de betalingstermijn een incasso inschakelen. Als een particulier de rekening niet voldoet, dan zijn er andere regels. Je dient namelijk als eerste een 14 dagen brief te versturen in de hoop dat zij dan alsnog de rekening voldoen. Gebeurd dit dan nog niet? Dan ben je volledig in je recht bezig om een incassobureau in te schakelen. Dit bericht heb ik uiteraard naar mijn collega gestuurd en hij heeft inmiddels de rekening betaald gekregen.