Wat kost een makelaar en wat doet hij of zij precies?

Men krijgt met makelaars te maken wanneer iemand een huis wil kopen of verkopen. Tegenwoordig is het steeds lastiger om een geschikt huis voor de juiste prijs te vinden, maar ook om het voor de juiste prijs te verkopen. Het is daarom verstandig om een makelaar in te schakelen. Maar wat kost een makelaar eigenlijk en wat doen zij precies. Is het dus rendabel om een makelaar in te huren? Daar gaan wij je meer over vertellen. Ook ga ik je iets vertellen over mijn ervaring met een makelaar. Wil je meer weten over de kosten van een specifieke makelaar? Kijk dan vooral op onze website en vergelijk de kosten. Je kan eventueel ook contact met ons opnemen per mail of telefoon.

Wat doet een makelaar en wat kost een makelaar precies?

Zoals gezegd neem je bij de koop of verkoop van een woning contact op met een makelaar. Jij wil niet constant in contact zijn met allerlei potentiële verkopers en misschien heb je wel weinig verstand van de koop van een huis. De makelaar is in deze de persoon die het contact tussen kopers en verkopers onderhoudt. De meeste mensen denken dat het gebruik van een makelaar verplicht is, maar dat is niet zo. Je kunt ook huizen kopen en verkopen zonder makelaar. Er zijn echter maar weinig mensen die dit doen. Men ervaart makelaars kennelijk als een belangrijke schakel in dit proces. Maar wat doen makelaars echt behalve het ophangen van “te koop”-borden? En wat kost een makelaar nou precies? Om dit duidelijk te maken, zullen we onderscheid maken in twee soorten makelaars:

  • Aankoopmakelaars;
  • Verkoopmakelaars.

Aankoopmakelaars zijn het gemakkelijkst uit te leggen. Hij wordt ingehuurd als je een huis wilt kopen. Stel dat u bijvoorbeeld naar een makelaar gaat en vraagt ​​naar een te koop staand huis. De meeste makelaars hebben deze foto in hun raam geplaatst. Ook als je niet precies weet waar je naar op zoek bent, kun je er terecht. Als je jouw huis goed wilt verkopen, is het verstandig om een verkoopmakelaar in dienst te nemen. De meeste mensen die hun huis verkopen, huren makelaars in. Als je een goede makelaar hebt, is je kans om je huis te verkopen veel groter. Hij zorgt ervoor dat het huis bekend is, beveelt het aan en coördineert het ingewikkelde deel waar jij geen lasten van wilt ondervinden. Mensen vragen zich vaak af: wat kost een makelaar nou eigenlijk? Het bedrag dat hij in rekening brengt, wordt de courtage genoemd. Commissiebedragen kunnen aanzienlijk de aanbieders van deze dienst. Bij veel makelaars kan je gedeeltelijke diensten afnemen. Dat betekent dat je een deel van het werk zelf doet. Het rondleiden van mensen in huis is bijvoorbeeld iets wat je misschien wel beter zelf kan doen. Op full-service gebaseerde commissies zijn doorgaans een vast percentage van de verkoopprijs berekend. wat kost een makelaar dan? Het percentage ligt doorgaans tussen 0,7% en 1,5% van de verkoopprijs.

Wat is mijn ervaring met een makelaar?

Zelf heb ik vorig jaar mijn huis verkocht en ik kwam erachter dat het in deze toch wel erg fijn is om een verkoopmakelaar in dienst te nemen. Hij of zij weet waar ze over spreken en ze kunnen je huis goed in de picture zetten. wat kost een makelaar? Bij mij was dit 0,8% van de verkoopprijs. Ik zou het dus aanraden!

Je hebt gelezen over wat een makelaar doet en wat kost een makelaar. wat kost een makelaar is erg verschillend, maar we hebben een schatting aangegeven. Kijk voor meer informatie op onze website: watkosteenmakelaar.nl.