Wat valt er in Mexico te zien?

Mexico bezienswaardigheden

Mexicaanse bezienswaardigheden zijn mooi om te zien, omdat Mexico een heel divers land is. De Mexicaanse cultuur is een mix van inheemse en Europese invloeden. Je kan langs mooie opgravingen en ruïnes lopen die wel een paar duizend jaar oud zijn. Daarentegen kan je ook naar de mooie geluiden in de jungle luisteren of bruin worden op de mooie witte stranden van Mexico. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Mexico die je als toerist gezien moet hebben zal hieronder beschreven worden. 

Mexico bezienswaardigheden

Indrukwekkende bezienswaardigheden in Mexico

  1. De piramides van Teotihuacán. Dit ligt zo’n 50 kilometer buiten Mexico City en hier vind je ruïnes van Teotihuacán. Het wordt ook wel ‘stad van der Goden’ genoemd. De Azteken geloofden dat hier de schepping van God lag. Het is zeker een aanrader om hier naartoe te gaan. Al helemaal als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Mexico.
  1. Contrasten van Mexico City. In Mexico City is het verschil tussen rijk en arm groot. Dit is ook terug te zien in de stad. Er staan grandioze wolkenkrabbers naast grote paleizen en Azteken-ruïnes. De sloppenwijken staan hier dan weer recht tegenover. Het is interessant om dit contrast met eigen ogen mee te maken. 
  1. Paricutin. Dit is de jongste vulkaan van Mexico. Mexico heeft ruim drieduizend vulkanen en dit is daarvan dus de jongste. Het is pas in 1943 ontstaan door een onverwachte eruptie in een maisveld, na voorafgaande aardbevingen. Een paar dorpen zijn overstroomd door de lava. Er is nog een kerk van het dorpje Paricutin die boven de lava uitsteekt. Het is als het ware een stil monument van de destructieve eruptie.
  1. Oaxaca is een koloniale stad met bijzondere culinaire specialiteiten. De stad ligt op 550 kilometer ten zuidoosten van Mexico City. Het ligt op 1500 meter hoogte. Het stadje heeft kleurrijke steegjes en de mix van de inheemse cultuur en de Spaanse kolonisatie komt mooi naar voren. Een stad met een mooie geschiedenis maar wel een aanrader. 

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere mooie bezienswaardigheden in Mexico, maar dit is een selectie. Een selectie die je zeker moet bezoeken als je in het land bent.