Alle cryptocurrencies

Er zijn op dit moment ongeveer 7500 verschillende cryptocurrencies in omloop, wat een flinke aantal is. Crypto is al een tijdje aanwezig en wordt al lang gebruikt, maar het is echt pas de laatste jaren flink gestegen qua populariteit en aanzien. Echter geldt dat niet voor alle cryptocurrencies. Niet veel mensen wisten daar 15 jaar geleden van, terwijl het nu gewoon op het nieuws te zien is. Met name de Bitcoin is een cryptocurrency die zijn waarde flink liet stijgen, nu met een waarde van 52 duizend euro. Belachelijke getallen, als je kijkt naar wat crypto nou eigenlijk is.

Over crypto

Crypto is eigenlijk niets meer dan digitaal geld, iets wat je dus niet eens kan vastpakken. Het bestaat uit een reeks van cijfers en getallen, die allemaal ontstaan zijn dankzij de blockchain technologie. Dat houdt in dat alle cryptocurrencies op diverse netwerken van computers staan en dus heel moeilijk te vervalsen zijn, aangezien iedere cryptocurrency een netwerk met zijn eigen wachtwoord heeft. Een betrouwbare manier dus om te betalen, die dus steeds vaker wordt gebruikt. Uiteraard is de crypto van nu gebruikelijk voor andere zaken als handelen, investeren en sparen. 

Voorbeelden

Zoals eerder gezegd zijn er diverse munten van alle cryptocurrencies die op de markt te vinden zijn. Echter zijn er een aantal hele bekende die dan ook flink gestegen zijn. Bitcoin is er uiteraard eentje van, maar ook Ether en Ripple horen daarbij. Echter betekent het niet dat hier de meeste winst uit te halen valt. Stel dat je om diverse redenen voor een goedkope en een onbekende munt gaat, is de kans natuurlijk kleiner dat je veel geld op kan verdienen. Als dat wel het geval is, is de kans weer groot dat de marge enorm kan zijn. Denk dus goed na voordat je iets koopt.