Een huis kopen in Zaandam

Huis kopen

Het kopen van een huis is een leuke maar ook spannende aangelegenheid. Er komt ontzettend veel bij kijken en met name starters zijn vaak overweldigd door alles dat er moet gebeuren. Wil je een huis kopen in Zaandam? Wij helpen je op weg!

Een huis kopen in Zaandam: waar moet ik rekening mee houden?


Natuurlijk heb je zelf eisen aan je droomhuis en de omgeving. Veel van die dingen liggen voor de hand. Als je kinderen hebt of wilt, kijk je bijna automatisch naar de scholen in de buurt. Sommige mensen hechten veel waarde aan groen in de omgeving of hebben een voorkeur voor een bepaalde bouwstijl.Misschien heb voorkeur voor een bepaalde wijk in Zaandam. Maar er zijn nog veel meer andere dingen die belangrijk zijn, en die vereisen wat onderzoek.Gaat het om een huis met erfpacht? Hoe zit het met het bestemmingsplan? Heeft de gemeente (bouw)plannen in de directe omgeving? Het is verstandig om dit soort zaken van tevoren uit te zoeken, zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Aankoop huis

Waar moet ik op letten tijdens een bezichtiging?

Als je eenmaal een selectie hebt gemaakt van potentiele koopwoningen in Zaandam, dan kun je bezichtigingen in gaan plannen. De kans is groot dat als je eenmaal in een huis staat, je het in je hoofd al in het inrichten bent. Je ziet het al helemaal voor je! Maar het is belangrijk om je niet te laten meeslepen door alles dat je voor je ziet tijdens een bezichtiging. Een kritische blik is cruciaal om te voorkomen dat je een miskoop doet of later met teleurstellingen geconfronteerd wordt. Als je jezelf niet vertrouwt om kritisch naar een huis te kijken, neem dan iemand mee die dat wel kan.

Heeft de woning achterstallig onderhoud? Zo ja, hoeveel geld zou hierin gaan zitten?

Heb je voldoende ruimte? Is de indeling van het huis naar wens, of moet er verbouwd worden alvorens je erin kunt? Hoe zit het met het energieverbruik? Hoe oud is de CV-ketel en hoe goed is deze onderhouden? Hoe goed is de woning geïsoleerd? Dit zijn slechts een aantal van de vele aandachtspunten voor een bezichtiging. Maak van tevoren een lijstje zodat je niets over het hoofd kunt zien! Dit zal je later ook helpen bij het maken van je keus.

Hoe regel ik de hypotheek?

Je hebt een aantal bezichtigingen gehad en je hebt een huis in Zaandam op het oog. Dan moet je een bod uitbrengen, maar… hoeveel kun je uitgeven? Dat hangt af van de hypotheek die je kunt krijgen.  

Een hypotheek is erg belangrijk bij het kopen van een huis. Veel mensen vinden dit ingewikkeld omdat er een hoop bij komt kijken en het grote gevolgen voor je financiën heeft. Het is dan ook zeker aan te raden om een hypotheekadviseur Zaandam in te schakelen. Een hypotheekadviseur zal altijd eerst je financiële situatie in kaart brengen. Op basis daarvan kan hij vaststellen of je aanmerking komt voor een hypotheek. Is dat het geval, dan wordt uitgezocht welk bedrag je kunt lenen. Je krijgt dan al een aardig beeld van hoeveel je aan je huis in Zaandam kunt uitgeven. Als je eenmaal op het punt bent dat je een bod wil uitbrengen, dan kan je hypotheekadviseur ook verschillende hypotheken vergelijken en bekijken wat voor jou het meest aantrekkelijke aanbod is. Niet alleen qua maandlasten, maar ook qua voorwaarden.

Huis kopen

Tot slot

Een huis kopen in Zaandam is een van de grootste financiële beslissingen die je zal maken in je leven. Als je je hier blindelings instort, kan dit veel stress opleveren. Ook in de toekomst, als blijkt dat je verkeerde keuzes hebt gemaakt. Door een hypotheekadviseur in te schakelen, zorg je ervoor dat je een betrouwbaar advies krijgt en voorkom je dat je voor verassingen komt te staan. En dat maakt een huis kopen in Zaandam al een stuk minder eng.