Een testament opstellen in de coronatijden

De meeste mensen vinden het belangrijk om zelf te bepalen wat er met hun vermogen en eigendommen gebeurt nadat ze overlijden. De wet bepaald echter wat er met je erfenis wordt gedaan zodra je geen testament opstelt. Het opstellen van een testament kan dus erg handig zijn. Ook in de tijden van corona kan je gewoon een notaris kantoor inschakelen om een testament opstellen, dit komt doordat notaris wordt gezien als vitaal beroep. Echter is de kans aanwezig dat sommige contactmomenten via de telefoon of via een videogesprek plaatsvinden.

Voordelen testament

Het opstellen van een testament heeft een aantal handig voordelen. Om te beginnen heb je volledig in eigen handen wat er met je erfenis gebeurt. Je kan dus kiezen onder wie je erfenis wordt verdeeld en hiernaast kan je ook bijzonderheden erin vermelden. Zo kan je ook je partner, vrienden en goede doelen in je testament verwerken. Naast dit kan je door de hulp van een notaris ook ervoor zorgen dat de erfenisbelasting zo laag mogelijk wordt gehouden. Dit is voor je nabestaanden natuurlijk erf voordelig, aangezien ze hierdoor een groter deel van de erfenis zullen krijgen.

Notaris inschakelen

Het opstellen van een goed testament is een moeilijk proces en je wilt natuurlijk dat het goed verloopt. Je moet dan ook een notaris inschakelen om je te helpen bij deze moeilijke klus. Hiervoor moet je natuurlijk wel betalen en daarom is het handig om de goedkoopste notaris te vinden. Dit kan je doen door de verschillende notariskantoren met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel zal betalen.