Een woning transformatie financieren in enkele stappen

Heb je een pand aangekocht en wil je hier verschillende wooneenheden van maken? Dan moet je er niet alleen voor zorgen dat je hier de vergunningen voor hebt, maar ook een goede financiering voor vinden. Een woning transformatie financieren zorgt er namelijk voor dat jij niet jouw volledige vermogen erin hoeft te investeren en aan de hand van een bepaalde looptijd de lening aflost. Het is dan wel belangrijk dat je weet welke stappen je moet doorlopen voor jouw financieringsaanvraag. Maar welke stappen zijn dit dan precies? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij het stappenplan goed voor ogen hebt.

De juiste documenten aanleveren bij de aanvraag

Voor de aanvraag voor een woning transformatie financieren moet je eerst zorgen dat je goed voor ogen hebt wat jouw plannen zijn. Door deze plannen op papier te zetten en daarbij ook een bouwbegroting en het taxatierapport op te laten stellen, zorg je ervoor dat je de eerste documenten al verzameld hebt. Je kunt dan de aanvraag indienen door jouw gegevens in te vullen en de gevraagde documenten aan te leveren. Deze documenten kennen daarnaast ook de koopcontracten en het eigendomsbewijs. Op basis hiervan zal een hypotheekverstrekker bekijken wat de maximale leensom is die mogelijk is voor de transformatie van jouw pand.

Aanvullende informatie en de offerte

Na het aanvragen van jouw financiering, kan de professional kijken of een woning transformatie financieren mogelijk is en welke leensom hieraan gehangen wordt. Daarbij kan het zijn dat de professionals aanvullende informatie nodig hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan informatie over het eigen vermogen, welke jij nodig hebt om de financiering rond te krijgen. Zodra alles helder is, wordt er een offerte opgesteld. Hierin zie je de looptijd, het rentepercentage en het maandbedrag dat jij betaalt. Ook kun je de algemene voorwaarden goed doornemen, zodat je weet wat jouw rechten en plichten zijn en je niet voor verrassingen komt te staan.

Akkoord voor jouw financiering

Ga je akkoord met de offerte? Dan is een woning transformatie financieren bijna rond. Je hoeft namelijk alleen nog maar jouw handtekening onder deze offerte te zetten, waarna alle documenten naar de notaris gaan voor een laatste controle. Zodra de notaris akkoord gegeven heeft, zal de leensom naar jou overgemaakt worden en kun je beginnen met het transformeren van jouw panden in wooncomplexen. Jij kunt dan uiteindelijk een mooi rendement behalen door middel van het huurbedrag dat je maandelijks vraagt voor iedere wooneenheid.

Tip: www.finaforte.nl