Gemiddelde WOZ-waarde op het hoogste niveau ooit! Wat betekent dit voor jou!

Uit gegevens van Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat de gemiddelde WOZ-waarde op het hoogste niveau ooit zit. De WOZ-waarde van een woning is de geschatte marktwaarde van deze woning. De WOZ-waarde van je woning heeft invloed op bijvoorbeeld hoeveel belasting jij moet betalen aan de gemeente. Lees in dit artikel, wat deze hoge WOZ-waarde betekent en wat hier de gevolgen van zijn voor jou!

De hoogste WOZ-waarde stijging

Een hoge WOZ-waarde betekent dat de geschatte marktwaarde van een woning hoog is. Momenteel is de gemiddelde WOZ-waarde op het hoogste niveau ooit. De stijging van de WOZ-waarde komt door meerdere factoren. De hoogste stijging van de gemiddelde WOZ-waarde was te zien in de gemeente Noordeast- Fryslân. Hier steeg de WOZ-waarde gemiddelde met maar liefst 19,5%.

Een hogere WOZ-waarde betekent meer belasting

Als woning eigenaar betaal je onroerendezaakbelasting aan de gemeente. Dit is een percentage van de WOZ-waarde van jouw woning. Een hogere WOZ-waarde betekent dan ook dat jij meer belasting moet gaan betalen. Ook brengt een hogere WOZ-waarde ook een voordeel met zich mee. Door een hogere WOZ-waarde gaat de hypotheekrente omlaag. 

Hoe wordt deze WOZ-waarde bepaald?

Gemeenten bepalen de waarde van onroerende zaken. Dit doen ze doormiddel van een taxatie. Een taxatie is een waardebepaling die vaak wordt gedaan door een gespecialiseerde taxateur. Bij de taxatie gaat de gemeente uit van het bedrag dat de woning zou moeten opbrengen op de huidige woningmarkt.   

Meer informatie over bepaalde vraagstukken?

Mocht je nog vragen hebben over een aantal zaken dan kan een hypotheekadviseur jouw van dienst zijn. Hypotheekadviseur Assen en Hypotheekadviseur Deventer zijn erg goede adviseur met veel kennis en een groot netwerk. Hier kun je terecht met al je vragen over de hypotheek en op financieel gebied!