Hoe kies je de beste spaarrekening voor je kind?

beste spaarrekening kind

Wanneer je wil sparen voor je kind, dan heb je daar een rekening voor nodig. De beste spaarrekening voor je kind uitzoeken, is een klus waar je even de tijd voor moet nemen. Er zijn namelijk een aantal afwegingen om te maken.

beste spaarrekening kind

Ga jij sparen, of je kind?

De eerste vraag is of je zelf geld gaat sparen om het later aan je kind te geven, of dat je juist wil dat je kind geld gaat sparen op een eigen rekening met jouw supervisie. Dat laatste is vooral handig als je jouw kind wil leren met geld om te gaan. Zo krijgen ze er direct mee te maken en moeten ze leren keuzes maken met hun geld. Ga je echter zelf sparen voor je kind, dan doe je dit vaak voor later. Bijvoorbeeld omdat je kind dan een studie kan betalen, of een huwelijk. In dit geval heeft jouw kind verder geen toegang tot het geld, tot het moment dat jij daarvoor kiest.

beste spaarrekening kind

Hoe lang zet je het geld vast?

Wanneer je geld gaat sparen voor later, dan kun je ervoor kiezen om het vast te zetten. Dat houdt in dat je er niet zomaar van kunt opnemen, tenzij je bereid bent hier een boete voor te betalen. Zo kun je bovendien zorgen dat je meer rente ontvangt op je rekening. Meer rente betekent uiteindelijk meer geld voor jouw kind dus dat is altijd gunstig.