Hoe vind ik de beste zorgverzekering?

Zoals je vast wel weet, ben je als Nederlandse burger verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Deze zorgverzekering is erg handig, aangezien er veel kosten voor medische zorg voor jou worden betaald. In ruil hiervoor, betaal je wel een maandelijkse premie aan je zorgverzekeraar. Deze premie is voor iedereen anders en is gebaseerd op jouw pakket. Elk jaar kan je andere wensen hebben en hierdoor is het belangrijk om te kijken of je huidige zorgverzekering nog bij je past. Ook is het belangrijk om elk jaar te kijken of je zorgverzekering nog wel de goedkoopste is. Jaarlijks verandert er namelijk een hoop; zorgverzekeraars passen bijvoorbeeld vaak hun premies en voorwaarden aan. Wanneer je besluit niet over te stappen, ga je automatisch akkoord met deze nieuwe premies en voorwaarden. Om je zorgverzekering 2022 op orde te hebben is het handig om de volgende drie stappen te volgen.

Stap 1 – Weet wat je wilt

Zoals ik al zei is de premie niet voor iedereen hetzelfde. Dit komt doordat mensen andere wensen en behoeften hebben. Om de juiste zorgverzekering voor jezelf te vinden is het belangrijk om goed te weten wat je wilt hebben. Wil je alleen een verzekering voor de noodzakelijke zorg of heb je liever ook een aanvullende zorgverzekering? En wil je een hoog of laag eigen risico? Wanneer je dit in kaart hebt, kan je naar de volgende stap.

Stap 2 – Vergelijk

Wanneer je weet wat je wilt kan je gaan beginnen met vergelijken. Gelukkig is dit vergelijken tegenwoordig heel makkelijk te doen op www.zorgkiezer.nl. Wanneer je hier jouw gegevens en wensen invult krijg je direct een goed en duidelijk overzicht van alle zorgverzekeringen die aan jouw eisen voldoen. Zo kan je jouw huidige zorgverzekering vergelijken met de concurrentie.

Stap 3 – Keuze

Het is belangrijk dat je op tijd de keuze maakt of je wilt overstappen van zorgverzekering of niet. Je kan namelijk maar tot 31 december 2020 deze keuze maken. Wanneer je besluit niet over te stappen, zit je tot 31 december 2021 vast aan je huidige zorgverzekering.