Misverstanden over schuldsanering

Schuldsanering

De overheid is van mening dat mensen een tweede kans verdienen. Dat is een van de mooie aspecten van leven in Nederland. Daarom bestaat er zoiets als de schuldsanering. De Wet schuldsanering natuurlijke personen of Wsnp is een Nederlandse wet uit 1998, die burgers een extra mogelijkheid biedt op een schuldenvrije toekomst. Sommige mensen hebben namelijk zoveel schulden gemaakt dat ze er nooit meer alleen uit gaan komen en daar is hulp voor in ons land. Maar er is ook nog veel onduidelijkheid hierover.

Laatste redmiddel

Schuldsanering

Het is prachtig dat mensen met hoge schulden worden geholpen in ons land maar je moet het wel zien als laatste redmiddel. Als je dus nog veel mogelijkheden hebt om zelf uit de schulden te komen of je hebt genoeg inkomsten om leningen af te lossen dan kun je niet zomaar aankloppen bij de overheid voor financiële hulp. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je overigens wel aankloppen als je schuldproblemen hebt maar ook een eigen koophuis. Dit hoeft niet altijd meegenomen te worden in de beslissing. 

Financiën uit handen

Schuldsanering

Daarnaast denken veel mensen dat je bij de schuldsanering je financiën compleet uit handen moet geven. Dat is in principe niet waar. De mogelijkheid bestaat absoluut om iemand anders je geldzaken te laten regelen. Vaak krijg je dan per week een bedrag om van te leven. Hoe hoog dit bedrag is spreek je samen af. Maar de meeste mensen in de schuldsanering hebben hun geld nog in eigen handen.