Ontdek alles over Bitcoin via de Bitcoingids

Bitcoin

Bitcoin is zo veel meer dan een nieuwe vorm van beleggen. Het is een heel nieuw deel van de wereld waar digitaal geld regeert. Bitcoingids is jouw handleiding door dit alles want de wereld van cryptovaluta is er eentje waarin je snel verdwaald raakt. 

Bitcoin

Leer Bitcoin begrijpen

Een goed begrip van Bitcoin vereist dat je jezelf verdiept in de manier waarop het bankwezen en geldcreatie werkt. Het is namelijk minstens zo belangrijk dat je begrijpt waarom mensen zijn gaan zoeken naar alternatieven zoals Bitcoin. Het traditionele geldsysteem is nergens op gebaseerd en werkt ook niet toegankelijk voor alle personen. Bitcoin is dat wel. Bitcoin en ander cryptogeld is er voor iedereen en iedereen kan er dan ook instappen. Dat is mede de oorzaak dat het zo vreselijk populair is geworden tijdens de financiële crisis. Mensen hadden geen vertrouwen meer in die oude banken. 

Waarom je Bitcoin wil

Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid heeft een burger of individu de mogelijkheid gehad om financieel soeverein te worden. Altijd waren we afhankelijk van het systeem en dat is niet voordelig. Dat is nu dus verleden tijd. Bitcoin is de belangrijkste technologische innovatie sinds het internet en de belangrijkste monetaire uitvinding sinds goud werd gebruikt als waardebepaling. Het is goed om te realiseren dat je nu bij Bitcoin in moet stappen als je nog mee wil liften op deze monetaire revolutie. 

Hoe doe je dat?

Bitcoin werkt via een beurs, net als ander geld. Deze beurzen zijn echter zelfstandige bedrijven die de mogelijkheid tot handel faciliteren. Er zijn een aantal waar je aan kunt kloppen en er zijn ook varianten in het Nederlands te vinden.