Sommige bedrijven in Hengelo hebben het nodig: Schuldhulpverlening

Voor bedrijven in Hengelo is het niet vanzelfsprekend om schuldhulpverlening te krijgen. Je zou haast denken dat iedereen het zomaar krijgt. Toch is het niet zo dat je even belt voor schuldhulpverlening en dat je de volgende dag geholpen wordt. Er gaat nog een heel stappenplan aan vooraf voordat jij de hulp krijgt die je zo graag wilt.

De stappen tot aan schuldhulpverlening

Als eerste is het van belang dat er een duidelijk beeld wordt gecreëerd van de inkomsten en uitgaven van het bedrijf. Wat is de winst die er wordt gemaakt en welke kosten komen elke keer weer terug? Wanneer een duidelijk plaatje is gemaakt van de financiële situatie, dan wordt deze ingeleverd bij de gemeente. Zij bekijken de financiële situatie en bepalen op basis van de gegevens of schuldhulpverlening noodzakelijk is. Vaak is de hulpverlening nodig, wanneer het duidelijk is dat je als bedrijf de schulden niet meer zelf op kunt lossen. 

Schuldhulpverlening is toegewezen

Vanuit de financiële situatie is duidelijk geworden dat het niet meer haalbaar is om zelf de schulden af te lossen. Dus je krijgt schuldhulpverlening. Deze organisatie zal contact opnemen met de schuldeisers om te kijken of er bemiddeld kan worden. Wat in eerste instantie buiten de rechter om gaat. Dit traject wordt ook wel het minnelijke traject genoemd. Mocht het zo zijn dat de schuldeisers niet willen praten of het niet eens zijn met het voorstel om de schulden af te lossen, dan komt de rechter in beeld. De schulden worden dan op een wettelijke manier afgelost.