Uitgelicht: de voordelen van de creditcard

De creditcard is een handig en prettig betaalmiddel. Toch zijn er mensen die ervoor kiezen om geen creditcard te nemen. Vaak wordt hierbij de angst voor oplichting als reden genoemd. Dit terwijl de creditcard een bijzonder veilige manier is om te betalen. Daarnaast biedt de creditcard nog andere voordelen die de creditcard tot een aantrekkelijk betaalmiddel maken. In dit artikel licht ik deze voordelen graag uit. 

Veilig en vertrouwd aankopen doen

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, is betalen met een creditcard bijzonder veilig. Er zijn echter mensen die bang zijn dat er met hun creditcard kan worden gefraudeerd. Tegenwoordig moeten aankopen die worden gedaan met de creditcard worden geverifieerd met behulp van een applicatie op je smartphone. Alleen met behulp van de unieke code die door de app wordt geverifieerd kun je je aankoop bevestigen. Daarnaast is iedere creditcard voorzien van een eigen pincode. Dit maakt dat het frauderen met een creditcard een stuk lastiger is dan veel mensen denken.

Betalen met een creditcard is dus veilig, maar het is ook vertrouwd. Wanneer je een aankoop doet met een creditcard is deze aankoop automatisch verzekerd. Dit is bij gebruik van andere betaalmiddelen, zoals iDeal of betalen met een betaalpas, niet het geval. Bij ABN AMRO kun je gebruikmaken van de aankoopverzekering tot 180 dagen na aanschaf. Bij sommige creditcards geldt zelfs een periode van een jaar. 

Eenvoudig betalen in het buitenland

Staat u op het punt om naar het buitenland te gaan, bijvoorbeeld voor vakantie of om zakelijke redenen? Ook in het buitenland biedt de creditcard een handige uitkomst. Over de hele wereld kun je gebruikmaken van je creditcard, van Europa tot aan Azië en van de Verenigde Staten tot aan Zuid-Afrika. Zo kun je de creditcard raadplegen bij het boeken van een vlucht, het reserveren van een hotelkamer, het huren van een auto of het betalen van een etentje in een restaurant.

Naast bovengenoemde voordelen biedt de creditcard nog andere voordelen. Bij ABN Amro vertellen ze je er graag over. Denk je erover om zelf een creditcard aan te vragen of wil je meer informatie? Ga dan eens langs bij een vestiging in de buurt of neem kijkje op de website.