Weet jij wat NFT is?

makelaar Zwijndrecht

Je hoort steeds vaker van Non Fungible Tokens, het lijkt wel hype. De Non Fungible Tokens zoals kunst of muziek verkopen zich bijna vanzelf en sommige Non fungible tokens brengen heel veel geld op. Maar wat is NFT en is het wel het geld waard? Er zijn mensen die denken dat het een bubbel is die binnenkort knapt, anderen denken dat het blijvend is, vooral omdat kunstenaars hierdoor hun eigen kunst zonder tussenkomst kunnen verkopen. Omdat elke Non Fungible token uniek en niet verwisselbaar is zal het, volgens hen, een verzamelobject worden. 

Non Fungible Token (NFT)

Wat is NFT en wat kun je ermee? Een Non Fungible Token is een digitaal bestand dat objecten vertegenwoordigd zoals:

·         Kunst

·         Muziek

·         Video’s

·         Foto’s

·         In-Game items

·         Tweets

Je kunt Non Fungible Tokens maken, kopen en verkopen met cryptocurrency. Een Non fungible token wordt gecodeerd met Blockchain, dezelfde onderliggende software als wordt gebruikt bij veel crypto’s. De Non fungible tokens zijn al sinds 2014 op de markt, maar werden in 2017 vooral populair door de verkoop van een tweet voor 2,9 miljoen dollar (2,4 miljoen euro). Het kopen van digitale kunst is dus in opkomst. Door van die digitale objecten Non Fungible tokens te maken wordt dat object uniek en onvervangbaar en heeft daardoor ook verzamelwaarde! Normaal zijn digitale creaties oneindig voorradig op internet. De code die wordt toegekend door Blockchain zorgt ervoor dat een object uniek wordt. 

Wat is NFT letterlijk?

Wat is NFT letterlijk? Het is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Door digitale objecten te koppelen aan blockchain worden deze objecten een soort onvervangbaar kunstwerk. Deze ‘kunstwerken’ kunnen gratis worden bekeken door iedereen, ze kunnen zelfs worden gedownload, maar ze kunnen niet worden gewijzigd. Door de code wordt het object uniek. Je kunt een object alleen met digitaal geld plaatsen op Blockchain. Daarvoor heb je een digitale Wallet nodig. Bij het plaatsen ontvangt het object een code. Die code bevat ingebouwde authenticatie en dient als eigendomsbewijs ofwel het Non Fungible Token. Non Fungible tokens worden verhandeld op speciale Marketplaces zoals.

·         OpenSea De eerste  Non Fungible Token Marketplace, en nog steeds één van de grootste.

·         Rarible, deze is als Non Fungible Token Marketplace vergelijkbaar met OpenSea.

·         SuperRare.

·         NBA Top Shot 

Speciale Non fungible Token Marketplaces

Zoals gezegd kun je Non Fungible tokens plaatsen, kopen en verkopen op speciale Marketplace  Een Marketplace is gewoon een website waar je gemakkelijk Non Fungible Tokens kunt verhandelen met andere gebruikers. Ze werken bijna net zoals de Marktplaatsen bij ons. Je kunt hier dus bieden op verschillende Non Fungible Tokens of deze met elkaar ruilen. Het verschil met de Marktplaatsen bij ons is dat de Non Fungible token Marketplaces werken met digitaal geld, cryptocurrency. De grote Marketplaces gebruiken doorgaans Ethereum. Daarvoor is het nodig om een Wallet, bijvoorbeeld de Wallet van MetaMask aan te schaffen. De Wallet moet worden ondersteund door Ethereum én door je Non Fungible token. De vraag wat is NFT kan niet eenvoudig worden beantwoord. Kort gezegd is een Non Fungible Token een eigendomsbewijs van een digitaal object dat is geplaatst op Blockchain en dat kan worden verhandeld via een speciale Marketplace. 

Kijk voor meer informatie op https://nftcity.nl/.