Welke keuzes voor boekhoudprogramma’s zijn er?

Er zijn verschillende soorten en manieren om de boekhouding bij te houden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op Excel de boekhouding bij te houden maar ook online. Het kan dus zowel online als offline. Bij de online boekhoudprogramma’s zijn er meerdere keuzes. Ook is het mogelijk om een online boekhoudprogramma uit te proberen. Op die manier kunnen ondernemers het zelf ervaren, hoe het bevalt.

Er zijn verder nog verschillen tussen boekhoudprogramma’s voor startende ondernemers en boekhoudprogramma’s voor ondernemers die een langere tijd ondernemen. Daarom zijn de meeste boekhoudprogramma’s voor startende ondernemers vaak ook gratis te verkrijgen.

Het verschil tussen online boekhoudprogramma’s en Excel boekhoudprogramma’s

Over het algemeen wordt het aangeraden om een online boekhoudprogramma aan te schaffen. De reden is dat bij Excel, het risico groot is dat er een fout wordt gemaakt. Het is dus mogelijk om Excel te gebruiken, voor het bijhouden van de boekhouding. Alleen is het wel een stuk lastiger. Het is eenvoudiger om een online boekhoudingprogramma te gebruiken, voor het bijhouden van de boekhouding.

Excel is lastig maar online boekhouden is een eenvoudig!

Welke boekhoudprogramma’s zijn de beste?

het is zeker van belang om boekhoudprogramma’s goed te vergelijken. Er is veel keuzen en er zitten veel verschillen tussen boekhoudprogramma’s. Het beste is dus om als ondernemer zijnde, een aantal vragen te stellen tijdens het zoeken naar een boekhoudprogramma.

Verder is het ook mogelijk om een aantal vergelijken op te zoeken, om de verschillen tussen de boekhoudprogramma’s duidelijk te krijgen.

Op de volgende sites kunt u een aantal boekhoudprogramma’s vergelijken:

Welke boekhoudprogramma’s worden aangeraden?

De ideale boekhoudprogramma’s die worden aangeraden, zijn voornamelijk online boekhoudprogramma’s. dit simpelweg omdat het veel eenvoudiger is dan werken met Excel. Verder hangt het er erg vanaf, wat u als ondernemer belangrijk vindt en wat u nodig heeft bij een boekhoudprogramma. Ook hangt het er vanaf of u een startende ondernemer bent of dat u al een langere tijd onderneemt.