Wij geven jongeren met schulden weer een toekomst.

Wanneer je jong bent en door omstandigheden in de schulden geraakt kom je daar vaak niet zo eenvoudig meer uit. Waarbij schulden door aanmaningen en kosten voor incassobureau’s voortdurend oplopen. Waardoor het hebben van een schuld een grote last voor deze jongeren is die zich op de toekomst die ze voor ogen hadden behoorlijk kan beperken.

Wij steken daar een stokje voor en gaan samen met jongeren die schulden hebben aan de slag. Op die manier zorgen wij ervoor dat jongeren niet verder de afgrond in glijden waardoor er geen zicht meer op deze groep is.

Wanneer wij jongerenschuldhulpverlening verlenen gaan wij niet kijken wat er anders had gemoeten. Deze groep jongeren weten dit namelijk als geen ander. Nee, wij kijken naar oplossingen en gaan contact leggen met de betrokken schuldeisers. Dit is in eerste instantie om de schuld niet verder op te laten lopen. Ten tweede om ervoor te zorgen dat er zicht is op wat de schulden nu eigenlijk zijn.

Schuldhulpverlening voor jongeren loont.

Onze sleutel tot succes is het zicht hebben op schulden. Wanneer jongeren schulden hebben verliezen ze vaak alle zicht op de arbeidsmarkt, toekomst en sociale leven. Waar de een in aanraking komt met ongezonde leef en werk omstandigheden zal de ander de straat op gaan en uit onze ogen verdwijnen. Vaak tot veel verdriet van naasten.

Dat is de reden dat wij vinden dat schuldhulpverlening voor jongeren loont. Je geeft ze alle zicht op een toekomst terug en biedt mogelijkheden en handvatten aan. Ja, de schulden zullen uiteindelijk betaald moeten worden. En ja er moeten strikte afspraken gemaakt worden. Maar er is geen enkele jongeren die deze afspraken en ook alle bijbehorende verplichtingen uit de weg gaat. Het enige wat jongeren met schulden willen is een houdbare oplossing voor de situatie.

Schuldhulpverlening is het vangnet voor jongeren met schulden.

Wij noemen onszelf vaak een vangnet voor jongeren met schulden. Je kunt je misschien voorstellen dat het hebben van schulden best schrikken kan zijn. Je krijgt aangetekende brieven, er komt een deurwaarder langs of er ligt alweer een nieuw uitspraak van de rechter op de deurmat. Met onze hulp sta je er niet alleen voor en openen deuren die voorheen gesloten bleven.

Wij gaan in gesprek met de jongeren, schuldeisers en wat er op dit moment mogelijk is. In gesprek blijven is de sleutel om schulden inzichtelijk te maken en een oplossing te kunnen bieden.