Bedrijfsplannen realiseren

Wanneer u als bedrijf grote stappen wilt zetten, wilt groeien of uitbreiden of iets wilt aanpassen binnen uw bedrijf, zitten daar vaak hoge kosten aan verbonden. Veel bedrijven beschikken over een spaarpotje. Van dit geld kunnen zij bijvoorbeeld nieuwe materialen aanschaffen. Ook zijn er bedrijven die een externe investeerder hebben. Door deze investeerder kunnen bedrijven soms makkelijker belangrijke stappen zetten.

Mocht het spaarpotje niet genoeg zijn of beschikt u niet over een externe investeerder, dan is er toch een mogelijkheid om uw dromen voor uw bedrijf te verwezenlijken. Zo kunt u kiezen om de stap te zetten en te gaan voor geld lenen

Een zakelijke lening

Als u als bedrijf kiest om geld te gaan lenen, zult u een zakelijke lening aan moeten vragen voor uw bedrijf. Zo’n lening aanvragen is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar u als bedrijf op moet letten. Er zijn namelijk veel verschillende soorten zakelijke leningen en er zijn ook verschillende aanbieders. Het is daarom ook belangrijk om verschillende zakelijke leningen met elkaar te vergelijken, voordat u definitief beslist om een zakelijke lening af te sluiten. Het percentage wat u betaalt aan rente, kan namelijk verschillen per bank. Daarnaast hanteren banken soms verschillende looptijden. Dit wil zeggen dat banken verschillende periodes hanteren waarbinnen het bedrag, inclusief de rente, terugbetaald moet worden aan de desbetreffende bank. Het is dan ook aan te raden om verschillende zakelijke lening te vergelijken met elkaar (bijvoorbeeld via een vergelijkingssite) voordat u definitief een beslissing hierin maakt.

Wanneer een zakelijke lening afsluiten?

Mensen kunnen verschillende redenen hebben om een zakelijke lening af te sluiten voor hun bedrijf. Denk hierbij aan het vernieuwen van apparatuur, het verbeteren van het transport of het verbouwen van het verouderde bedrijfspand. Een zakelijke lening wordt vaak afgesloten voor een eenmalige grote investering in uw bedrijf. Dit is dan ook de reden dat de bank het geld in een keer op uw zakelijke rekening stort. Banken zijn vaak wel benieuwd waarin u gaat investeren en zullen dan ook vragen waarvoor de financiering bedoeld is. Zorg daarom voor een goede voorbereiding. Stel een financieringsplan op en werk dit uit, zodat de bank in een oogopslag kunt zien wat uw bedoelingen zijn met de zakelijke lening. Tot slot is het goed om te weten dat u voor het aanvragen van een zakelijke lening ingeschreven moet zijn bij de Kamer van Koophandel als onderneming, vereniging of stichting. Wanneer dit niet het geval is, kunt u geen zakelijke rekening aanvragen.