Hoe werkt Shopware?

taxatie Zwolle

Wil jij voor je bedrijf een webshop in gaan zetten, of wil je jouw bestaande webshop laten draaien op andere software? Dan is het zeker de moeite waard om eens te overwegen hier Shopware voor te gebruiken. Dit is namelijk software om webshops mee te maken die zeer krachtig is, die eenvoudig te onderhouden is en waarmee ook jij van je online activiteiten een groot succes kan maken.

Wat is Shopware precies? 

Laten we eerst even bekijken wat Shopware precies is. Shopware is een e-commerce platform dat wordt gebruikt voor het maken van webshops. Het biedt een gebruiksvriendelijke backend-interface, waarmee jij als gebruiker je webshop beheert,. Zo voeg je eenvoudig nieuwe producten toe, beheer je bestellingen en beheer je al even makkelijk ook je klantgegevens. Dit pakket is ontstaan in 2000, als simpele webshop software, maar heeft zich door de jaren ontwikkeld tot een volwaardige e-commerce oplossing. Er zijn ook steeds meer functies aan toegevoegd, zoals geavanceerd artikelbeheer, een plugin-systeem, een API en nog veel meer. Het platform is beschikbaar in verschillende versies, waaronder een gratis Community Edition en betaalde Professional en Enterprise-edities, die extra functies en ondersteuning bieden.

Hoe gebruik je Shopware? 

Zoals hiervoor gezegd is Shopware heel eenvoudig te gebruiken. Maar hoe ga je hierbij precies te werk? We zetten de verschillende stappen om een webshop te ontwikkelen en onderhouden voor je op een rijtje.

Shopware downloaden en installeren 

Heb jij de keuze gemaakt om met Shopware aan de slag te gaan? Dan begin je uiteraard met het downloaden van de software. We raden je aan om eerst eens te beginnen met de gratis versie, om het pakket te leren kennen en om te zien of je graag met deze webshop oplossing aan de slag wil gaan. Je maakt hiervoor een account aan, waarna jij aan de slag kan gaan om te zien hoe Shopware precies werkt.

Configureer de basisinstellingen van je webshop 

Het is verstandig om even goed de basisinstelling van je webshop door te nemen en, indien nodig, goed in te stellen. Denk daarbij aan zaken als de taal waarin de webshop wordt weergegeven, de valuta waarin je jouw producten wil aanbieden en meer.

Voeg producten toe aan je webshop 

De basis voor de webshop staat nu, het is nu zaak om eens wat producten aan je webshop toe te voegen. Bekijk wat je allemaal wil gaan verkopen en zet deze artikelen te koop. Let er hierbij op dat je een duidelijke beschrijving bij elk product plaatst, bij voorkeur ook voorzien van mooie, duidelijke foto’s. Je wil je bezoekers nu eenmaal verleiden om jouw producten te gaan kopen.

Configureer de betalings- en verzendopties 

In het configuratie-menu moet je dan nog even aangeven wat bij jouw de betalings- en verzendopties zijn. Wil jij bijvoorbeeld iDeal als betaalmethode aanbieden? En kunnen jouw klanten straks kiezen uit verschillende verzendopties? Belangrijke informatie voor je klanten, die hier zomaar van kunnen laten afhangen of ze jouw producten willen kopen.

Maak een mooi ontwerp voor je webshop 

Shopware biedt uitgebreide opties voor het ontwerpen van je webshop. Het kan wel zijn dat je goede producten te koop hebt staan, maar als je webshop rommelig is of niet professioneel oogt, dan wil niemand hier iets komen kopen. De opties zijn legio, waarbij je ook gebruik kan maken van een groot aantal mooie templates.

Test de webshop voordat je deze publiceert 

Tevreden? Dan is het tijd om je webshop even goed te testen om te zien of alles goed werkt. Als je hier dan tevreden over bent en er geen fouten meer te vinden zijn, is het tijd om je webshop te publiceren!