Waarbij helpt een hypotheekadviseur je allemaal.

Bij het afsluiten van een hypotheek neem je een grote financiële beslissing waar je vaak voor vele jaren aan vast zit. Wanneer je niet thuis bent in deze wereld of voor het eerst een hypotheek afsluit kun je hier wel wat hulp gebruiken. Een hypotheekadviseur is iemand die je daarbij kan helpen. Alleen wat doet zo’n hypotheekadviseur nou en wat moet je hem betalen? Waar vindt je een goede hypotheekadviseur en waar let je op bij het kiezen van een hypotheekadviseur? Je leest er alles over in blog.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Heel simpel gezegd geeft een hypotheekadviseur je advies wanneer je een hypotheek wilt afsluiten. Een hypotheekadviseur dient als tussenpersoon. Hij bemiddeld tussen jou en de hypotheekverstrekker, dit is vaak een bank. Hierbij probeert de hypotheekadviseur een hypotheek te krijgen die het voordeligst is voor jou. Daarnaast zorgt de hypotheekadviseur ervoor dat de hypotheek het beste aansluit op de wensen die jij hebt. Hij zorgt ervoor dat je in het gehele proces ontzien wordt. 

Waar vind je een Hypotheekadviseur?

Internet is tegenwoordig één van de eerste opties die mensen gebruiken wanneer ze iets zoeken. Vaak begint de zoektocht een hypotheekadviseur hier ook. Je kunt er voor kiezen om een onafhankelijke hypotheekadviseur in de handen te nemen, of je gaat direct naar de bank van jou keuze. Het voordeel een onafhankelijke hypotheekadviseur is dat hij altijd kijkt naar wat het beste voor jou is en welke bank het beste bij je past. Woon je in de buurt van Zwolle? Kijk dan voor een goed advies een bij hypotheekadviseur Zwolle. Woon je meer in de richting Meppel? Neem dan contact op met hypotheekadviseur Meppel.

Wat moet je voor het advies betalen?

Wat je een hypotheekadviseur moet betalen is een beetje afhankelijk van de situatie. Vaak betalen starters minder dan mensen die al eens een hypotheek hebben afgesloten. Het gemiddelde tarief voor starters ligt rond de €1750. Wanneer je al eens een hypotheek hebt gehad liggen de kosten gemiddeld rond €2300. Vaak kun je deze kosten mee laten financieren in de hypotheek waardoor je niet aan je eigen spaargeld hoeft te komen.