Een motor financieren kan op diverse manieren

Wil je graag een motor hebben om mee te toeren maar heb je er niet voldoende geld voor? Dan kun je een motor financieren met een lening. Deze sluit je makkelijk online af en dan kun je al binnen een paar dagen de beschikking hebben over het geld.

Kijk wat voor jou gunstig uitpakt

Kijk altijd eerst goed online rond wat er allemaal mogelijk is op het gebied van leningen. Er zijn niet alleen diverse soorten leningen mogelijk maar er zijn ook tal van aanbieders te vinden die elk hun eigen voorwaarden hanteren. Kijk altijd goed welke aanbieder je het beste aanstaat.

Houd rekening met de levensduur van een motor

Een motor kan een bepaald aantal jaar mee gaan. Daarop wordt de duur van een lening gebaseerd. Als je een verstrekker benadert met het verzoek om een lening bekijken ze je persoonlijke situatie en waarvoor je het geldbedrag wilt lenen. Zo wordt er bepaald wat je maximaal kunt lenen. Op die manier kun je een offerte verwachten waarin de vorm van lenen staat die het beste bij jou past. Dit kan voor een motor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zijn.

Verschil in zekerheid

Beide vormen hebben hun eigen kenmerken waarbij het grootste verschil bestaat in de zekerheid die je hebt. Bij een persoonlijke lening staat de looptijd vast en betaal je iedere termijn hetzelfde bedrag aan aflossing en rente. Zo weet je iedere maand waar je aan toe bent en houd je geld vrij om de aflossing te kunnen doen. Bij een doorlopend krediet heb je geen van tevoren vastgestelde looptijd en kan de aflossing variëren. Je hebt echter wel de mogelijkheid om meer geld achter de hand te hebben als je extra uitgaven hebt zoals bijvoorbeeld reparaties aan de motor.