Kinderpuzzels

De puzzel voor kinderen is erg populair. Zo ook de legpuzzel van 1500 stukjes

We hebben de jan van haasteren aanbieding in de webshop. Ook hebben we de ravensburger puzzel 1000. Puzzelen brengt voor kinderen verschillende voordelen met zich mee. Kinderen bouwen met het puzzelen aan een goede basis voor het leren van verschillende vaardigheden op latere leeftijd. Denk hierbij aan ruimtelijk inzicht dat bijdraagt aan het leren van rekenen. Ook draagt puzzelen bij aan het leren van verschillende andere vaardigheden, zoals lezen en schrijven. De geschiedenis van de legpuzzel gaat terug naar 1760. Hier een aantal feitjes over de legpuzzel. 

Bedoeld als leermiddel

De legpuzzel ontstond in 1760, bedacht door een kaartenmaker en winkelier uit het Engelse Londen. Zijn naam was John Spilsbury. John leverde landkaarten aan scholen. Deze landkaarten plakte hij op mahoniehout. Dit hout zaagde hij in stukken. Hij zaagde de stukjes af bij de landsgrenzen waardoor hij voor verschillende stukjes kon zorgen. 

De legpuzzel werd oorspronkelijk legkaart genoemd. Later werd dit veranderd in het woord legpuzzel of gewoon puzzel, geleend uit de Engelse taal. Puzzelstukjes waren beschikbaar in verschillende vormen. in 1800 werden puzzelstukjes uitgevonden die je in elkaar kon haken, zodat ze niet zouden verschuiven. Dit was een handige uitvinding, al werd die niet door iedere puzzelmaker toegepast. Tegenwoordig zijn puzzels eigenlijk altijd gemaakt van karton, maar vroeger waren ze vooral gemaakt van hout. 

Puzzelen is goed voor je

Het maken van een legpuzzel geeft je een gevoel van rust en ook een gevoel van controle. Puzzelen heeft een rustgevend effect en ook heeft puzzelen een verschillende gezondheidsvoordelen voor degene die de puzzel legt. Op de langere termijn kan puzzelen een onderdeel worden van een gezonde leefstijl, een leefstijl die ervoor zorgt dat je als persoon niet of minder te maken krijgt met vervelende ouderdomsziektes. Ook train je als puzzelaar je cognitieve vaardigheden, vaardigheden die je helpen om zaken beter te onthouden en vaardigheden die je helpen om je beter te kunnen concentreren op werk of op school. Puzzelen is een bezigheid voor iedereen en ook is het een leuke manier om samen met je gezin, familie of vrienden de dag te besteden. Puzzelen is uitdagend en stimuleert je brein. Ook is puzzelen hiernaast ontspannend. Het is dus een prima tijdverdrijf.