Wat zijn de voordelen van contractmanagement van Thornstein

Wat is contractmanagement?

Alle organisaties kopen in met het doel om de waarde te verhogen van hun bedrijf en om dit te bereiken sluiten ze contracten af met leveranciers. Bij contractmanagement willen we integreren wat we kopen en profiteren van de kansen die onze leveranciers bieden aan jouw bedrijf. Contractmanagement helpt je om jouw business (verder) te verbeteren met meer geavanceerd kosten-, risicobeheer door de optimalisatie van leverancierscontracten.

Sommige organisaties willen de transparantie en legitimiteit vergroten door middel van contractmanagement. Maar over het algemeen leidt contractbeheer tot meer efficiëntie en hogere winsten voor uw bedrijf. Dit contractbeheer kan worden uitbesteed aan bedrijven als Thornstein.

Voordelen van contractmanagement

Goed contractmanagement begint al bij het inkoopproces. Het is een grote en een belangrijke plicht om het onderwerp van het contract goed vast te stellen. Het contract tussen uw bedrijf met uw leverancier is dan ook het sluitstuk van het koop- en verkoopproces. Dit document beschrijft de wederzijdse verplichtingen tussen partijen. Bij het ondertekenen van een contract gaat de verantwoordelijkheid van het contract meestal over van de koper naar de contractmanager. Deze contractmanagers zorgen tijdens het inkoopproces voor de juiste contracten en tools voor een goed langetermijn contractbeheer. Daarom is een goede wisselwerking tussen inkoop en contractmanagement essentieel om comfortabel winst te maken.

Voordelen van training

Training is belangrijk om contractmanagement echt in kaart te brengen en mensen te helpen hun kennis en ideeën te verdiepen. Op deze manier weet u de locatie en context waarin het contract zal worden uitgevoerd. Wie zijn de betrokken partijen en wat zijn hun rechten in het contract? Trainingsprogramma’s voor contractbeheer zijn ontworpen om mensen te helpen meer te leren over contractbeheer. In een conferentie-achtige omgeving bijvoorbeeld, verdiept iedereen zijn kennis, verbindt, leert en werkt nauw samen. Of het nu klassikaal, online, open of op een echte locatie is, training voor contractbeheer kan aanzienlijke zakelijke voordelen opleveren.