WOZ waarde Almere te hoog?

Elk jaar bepaalt de gemeente de hoogte van de WOZ waarde Almere. WOZ staat voor Waardering Onroerend Zaken, deze geeft de waarde van je woning of bedrijfspand weer. De gemeente gebruikt een generieke calculatiemethode om deze waarde te kunnen bepalen. Ze kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen, de inhoud en oppervlakte van het pand en het bouwjaar. Het kan echter zijn dat er bijzonderheden aan of bij je huis zijn, die niet worden meegenomen in de berekening. Dit kunnen zaken zijn die van invloed zijn op de hoogte van de WOZ waarde Almere. Enkele voorbeelden hiervan zijn asbest in de woning, achterstallig onderhoud of een steeds meer verslechterde buurt. Deze zaken spelen een grote rol in de hoogte van de WOZ waarde, maar worden vaak niet meegenomen door de gemeente.     

Overweeg de mogelijkheid tot een bezwaar WOZ waarde Almere

Zoals gemeld, ontvang je elk jaar de WOZ waarde van de gemeente. Deze ontvang je in een zogenaamde waardebeschikking. Als je het echter niet eens bent met de WOZ waarde Almere, dan kun je hier bezwaar tegen aantekenen. Je moet dit doen binnen zes weken na ontvangst van de waardebeschikking. Het is daarbij belangrijk dat je kunt beargumenteren waarom de WOZ waarde omlaag moet. Vervolgens zal de gemeente binnen enkele weken op je bezwaar reageren. Het loont de moeite om een gespecialiseerde partij in de arm te nemen wanneer je twijfels hebt over de WOZ waarde. Indien deze daadwerkelijk te hoog is, kan zij je vervolgens helpen met het opstellen van een bezwaarschrift. Dit is veelal een kosteloze service en je kunt er veel geld mee besparen.

Waarom levert een bezwaar je een kostenbesparing op?

De hoogte van de WOZ waarde Almere bepaalt direct de hoogte van de belastingen die je afdraagt. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de onroerendezaakbelasting, vermogensbelasting, rioolheffing, erfbelasting, eigenwoningforfait en waterschapsbelasting. Hoe hoger de WOZ waarde is, hoe meer belastingen je moet afdragen. Je zult dus begrijpen dat een naar beneden bijgestelde WOZ waarde, je geld bespaart. De gemiddelde besparing ligt zelfs rond de 270 euro per jaar. De kans dat een bezwaar wordt gehonoreerd is bovendien meer dan 50%. En laat je het bezwaar door een professionele partij indienen, dan is de kans op succes nog groter. Op dit moment dient echter slechts 2% van de huiseigenaren elk jaar een bezwaar in tegen de WOZ waarde Almere. En dat is best gek, als je kijkt naar de mogelijke besparing en de kans op succes. 

Wat moet je doen om een bezwaar in te dienen?

Als je een partij in de arm neemt, dan dien je alleen de waardebeschikking in te dienen. Als je vervolgens de taxateur groen licht geeft om de procedure op te starten, is jouw werk al gedaan. Hij of zij zorgt ervoor dat de juiste stappen worden genomen en dat de juiste informatie bij de gemeente terecht komt. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is afwachten, grote kans dat je uiteindelijk een flinke besparing tegemoet kunt zien.  

Wacht dus niet langer, neem vandaag nog contact op via https://www.bezwaarmaker.nl/ en maak bezwaar tegen de WOZ waarde Almere.